Omgeving

Mar de Pulpi is een urbanisatie nabij de plaats San Juan de los Terreros gelegen aan de kust in Almeria, aan het einde van de Costa Calida ( Andalusie), Spanje. Mar de Pulpi staat bekend om hun in 1999 ontdekte Geode. De grot is gevuld met kristallen van kwarts en amethist. De grot is sinds 2019 te bezoeken in kleine gezelschappen.  Mar de Pulpi ligt in de buurt van de populaire plaatsen Águilas (13 km) en Lorca (30 km). In de omgeving zijn vele culturele bezienswaardigheden te zien en is er een ruim aanbod aan restaurants.. 

Águilas

Is een kustplaats, met 28 kilometer mediterrane kustlijn, met 35 glorieuze stranden, waarvan vele wilde, ongerepte en natuurlijke stranden.

Het is een populair Spaans zomervakantieoord en heeft tijdens de zomermaanden een druk cultureel schema, met waarschijnlijk het beste zomer entertainmentschema in Murcia. In 2011 werd het nieuwe Auditorio y Palacio de Congresos Infante Doña Elena ingehuldigd, wat het culturele aanbod versterkt. Águilas Murcia (aguilastoday.com)

La Geoda

Een bijzondere ervaring is het bezoeken van de La Geoda. I n december 1999 ontdekten leden van de Madrid Mineralogist Group de Pulpí-geode in de Rica-mijn, een geode van ongeveer 8 meter lang en 2 meter hoog, bedekt met enorme gipskristallen. De Pulpí Geode is bekleed met gipskristallen, waarvan sommige bijna twee meter lang zijn. De transparantie en de staat van instandhouding maken het tot een juweel van de natuur. Het vormt wereldwijd een uniek fenomeen gezien zijn afmetingen en de perfectie, grootte en transparantie van de kristallen (Calaforra en García-Guinea, 2000). De oorsprong van deze indrukwekkende geode kan in twee fasen worden verklaard, in feite verwijzend naar de vorming van het gat en de minerale afzetting erin. Het gat in de rots werd gevormd door karstificatie van de dolomieten die de Sierra del Aguilón vormen, vergezeld van vulkanische hydrothermische injecties. De minerale afzetting in de geode kan worden verklaard door een gemengd karstisch-hydrothermisch model. Je dient wel tijdig, een aantal weken van, tevoren reserveren via geodapulpi.es.

 

Vanaf het terras in Águilas

La Geoda

Uitzicht vanaf boven bij La Geoda

Mojacar

In 2003 werd Mojacar uitgeroepen tot een van Spanje‘s mooiste dorpen en het mag geen wonder heten waarom! Je vindt het dorp terug aan het einde van Sierra Cabrera, in het oosten van de provincie Almería en het is gelegen op de top van een heuvel op zo’n 170 meter boven zeeniveau. 

Dit bijzondere stadje is onderverdeeld in twee gebieden: Mojacar Pueblo (het dorp) en het prachtige Mojacar Playamet daarin de stranden van Mojacar die behoren tot de mooiste van heel Almeria. Deze maagdelijke en toeristische stranden beslaan een gebied van zo’n 17 km en vele zijn voorzien van een Blauwe Vlag en maken bovendien ook nog eens deel uit van het Natuurpark van Cabo de Gata. Een bezoek aan Mojacar Playa mag dan ook zeker niet ontbreken tijdens je vakantie.

Murcia

Murcia is een belangrijk centrum van Spanje. De stad telt niet minder dan 400.000 inwoners en kende in de laatste decennia een enorme groei. Murcia heeft een lange, interessante geschiedenis en is vandaag de dag een levendige toeristische stad, vol cultuur, lekker eten en met een bruisend studenten- en nachtleven.

 

De "witte stad" Mojacar

Uitzicht vanaf Mojacar

Murcia

Lorca

In het zuiden van de regio Murcia ligt de Lorca, dichtbij de grens met Andalusië. Lorca is een redelijke grote stad met 100.000 inwoners. De stad heeft aan weerszijden de Río Guadalantín, in een vruchtbare vallei. De populaire kust van de Costa Calida ligt ca. 35 km. Het kasteel in Lorca en Plaza España moet je gezien hebben. 
In 1984 is Lorca  uitgeroepen tot historisch artistiek complex en staat bekend als 'barokke stad' vanwege zijn talrijke barokke monumenten in het historische centrum. In 2011 is de stad zwaar getroffen door twee aardbevingen waarbij 9 mensen zijn omgekomen en vele gebouwen in de stad (ernstig) zijn beschadigd. Lorca kent naast alle mooie historische en culturele bezienswaardigheden ook een shoppingmall "Parque Almenara" waar veel merkwinkels te vinden zijn.

 

Plaza España

Kasteel Lorca 

Winkelcentrum  Lorca "Parque Almenara"